Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 bospeentjes geschild en in reepjes gesneden
  • 1 witte zoete aardappel geschild en in reepjes gesneden
  • 4 stukjes kabeljauwfilet (75 gram per stuk)
  • peper en zout
  • 2 takjes verse rozemarijn alleen de naaldjes, fijngehakt
  • 4 takjes verse tijm alleen de blaadjes
  • ½ - 1 sjalotje in ringen gesneden
  • ½ citroen in 4 schijfjes gesneden
  • 25 ml witte wijn

Extra nodig

  • 4 Vellen bakpapier

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Vouw de 4 vellen bakpapier dubbel. Leg in het midden van elk vel wat groenten en daarop een stukje kabeljauw. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Verdeel nu de kruiden en de sjalotringen over de visjes. Leg op elke kabeljauwfilet een citroenschijfje. Sprenkel wat van de wijn over elk vispakketje.
  • Nu is het tijd om de kabeljauw in te stoppen. Dek elk visje toe door twee zijkanten van het bakpapier op te pakken, deze bovenaan naar elkaar toe te brengen, de bovenkanten tegen elkaar aan te duwen en op te rollen. De twee zijkanten die nog open zijn, vouw je als een kadootje: de zijkantjes schuin naar het midden en het uiteinde rol je naar de vis toe. Of bind de zijkanten met een touwtje dicht, dat kan ook.
  • Leg de toegedekte vis op de bakplaat en schuif deze de voorverwarmde oven in. Na 10 minuten zijn ze al klaar!

Linda's tips

  • Tip: natuurlijk kun je ook allerlei andere groentes gebruiken in deze pakketjes. Zoals courgette, aubergine of groene asperges. Zorg er wel steeds voor dat je de groenten in dunne reepjes snijdt, anders zijn ze niet gaar genoeg na 10 minuten baktijd.
  • Tip: serveer het gerecht in het bakpapier; mooi én makkelijk!

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl