1witte zoete aardappelgeschild en in reepjes gesneden
4stukjeskabeljauwfilet(75 gram per stuk)
peper en zout
2takjes verse rozemarijnalleen de naaldjes, fijngehakt
4takjes verse tijmalleen de blaadjes
½ - 1sjalotjein ringen gesneden
½citroenin 4 schijfjes gesneden
25mlwitte wijn
Extra nodig
4 Vellen bakpapier
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 225°C.
Vouw de 4 vellen bakpapier dubbel. Leg in het midden van elk vel wat groenten en daarop een stukje kabeljauw. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Verdeel nu de kruiden en de sjalotringen over de visjes. Leg op elke kabeljauwfilet een citroenschijfje. Sprenkel wat van de wijn over elk vispakketje.
Nu is het tijd om de kabeljauw in te stoppen. Dek elk visje toe door twee zijkanten van het bakpapier op te pakken, deze bovenaan naar elkaar toe te brengen, de bovenkanten tegen elkaar aan te duwen en op te rollen. De twee zijkanten die nog open zijn, vouw je als een kadootje: de zijkantjes schuin naar het midden en het uiteinde rol je naar de vis toe. Of bind de zijkanten met een touwtje dicht, dat kan ook.
Leg de toegedekte vis op de bakplaat en schuif deze de voorverwarmde oven in. Na 10 minuten zijn ze al klaar!
Linda's tips
Tip: natuurlijk kun je ook allerlei andere groentes gebruiken in deze pakketjes. Zoals courgette, aubergine of groene asperges. Zorg er wel steeds voor dat je de groenten in dunne reepjes snijdt, anders zijn ze niet gaar genoeg na 10 minuten baktijd.
Tip: serveer het gerecht in het bakpapier; mooi én makkelijk!
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl