Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 20 gram amandelmeel
  • 100 plantaardige melk naar keuze (ik gebruik amandelmelk)
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 20 gram pure chocolade minstens 85% cacao - Fairtrade

Optioneel

  • 1 theelepel pindakaas (100%)

Extra nodig

  • 1 ovenbestendig schaaltje

Zo maak je het

  • Verwarm oven voor op 200 graden.
  • Maal de havermout in de hakmolen van de staafmixer of blender tot meel. Voeg de amandelmeel, (plantaardige) melk, ei, bakpoeder en snufje zout toe en maal tot een egale massa.
  • Vet het ovenschaaltje in met bakspray of een klein beetje olie.
  • Leg het stukje chocolade in het midden op de bodem van het schaaltje. Giet het beslag erover en zet de lava cake 25 minuten in de oven.
  • Haal het schaaltje voorzichtig uit de oven en drizzle de pindakaas erover. Eet direct, anders wordt de chocolade hard.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl