Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 2 porties

Ingrediënten

  • 500 gram bieten krimp voorgekookte bietjes
  • 310 gram linzen uit blik/pot
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 handen sla of spinazie
  • 80 gram feta light (ik gebruik Apetina witte kaasblokjes light 22+)

Optioneel

  • optioneel: verse kruiden

Zo maak je het

  • Snijd de bieten in blokjes.
  • Spoel de linzen af om overtollig zout te verwijderen
  • Maak een dressing van de sesamolie, gembersiroop en sojasaus.
  • Neem nu twee lekvrije bakken om de ingrediënten te verdelen.
  • Leg de gesneden bieten aan één zijde, vervolgens de linzen en in de andere hoek de sla. Verdeel de feta over de linzen (liever niet op de bieten, want dan wordt de feta rood)
  • Doe de dressing in twee kleine potjes en zet deze bij de lunchsalade.
  • Sluit de bakken af en zet in de koelkast. Je kunt de voorbereide lunch twee dagen bewaren in de koelkast. Pas tijdens de lunch hussel je alle ingrediënten en dressing door elkaar.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl