Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • scheutje olijfolie
  • blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 750 gram roma tomaten
  • 2 rundvlees bouillon tabletten
  • 750 ml gekookt water
  • 220 gram gevulde tortellini naar smaak kaas, spinazie of gehakt
  • 1 - 2 eetlepels pesto naar smaak
  • Optioneel: 100 ml slagroom of kookroom

Zo maak je het

  • Schil en snijd de winterpeen in stukjes. Pel de ui en snijd in blokjes en hak de knoflookteentjes fijn.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de winterpeen, ui en knoflook in 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en tijm toe en bak even mee.
  • Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten, bouillon en het gekookte water toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de tomatensoep met de staafmixer.
  • Kook ondertussen de tortellini in een pan met ruim kokend water 13 minuten. (Check jouw verpakking voor de exacte tijd). Roer de tortellini door de tomatensoep.
  • Breng de soep op smaak met de pesto en eventueel een snufje peper en zout. Voeg bij het serveren de slagroom toe aan de Italiaanse tomatensoep.

Linda's tips

  • Tip: wil je ook zo'n mooie swirl? Verdeel de room met een theelepel over de soep. Neem een sateprikker en trek swirls door het room.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl