Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 8 gele bietjes van dezelfde grootte
  • 8 kleine teentjes knoflook
  • flinke scheut olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • beetje zeezout en vers gemalen peper
  • kruiden: paar takjes verse tijm of rozemarijn
  • voor erbij: balsamico stroop en zachte geitenkaas
  • extra nodig: aluminium folie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de bietjes zorgvuldig en dep droog met keukenpapier.
  • Plet de teentje knoflook met schil en al. Maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, peper, zout en de kruiden (alleen de blaadjes).
  • Leg elk bietje op een stuk aluminiumfolie, giet 1 eetlepel dressing erover, 1 teentje knoflook erbij en vouw dicht. Leg ze midden in de oven en laat in 1 uur gaar worden. Check een keer met een satéprikker. Vervolgens iets af laten koelen en voorzichtig met je vingers de velletjes eraf trekken.
  • Snijd ze in plakjes en leg ze op groot bord of schaal. Verdeel er eventueel wat zachte geitenkaas over en afmaken met balsamico stroop.

Linda's tips

  • Tip: ook lekker bij de dressing is geraspte sinaasappelschil.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl