Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 Aviko Gratins met Emmentaler kaas & room
  • 4 plakken tonijn van 100 gram
  • 4 lepels olijfolie
  • 1 lepel furikake* Japans rijststrooisel
  • 2 lepels zalmeitjes
  • peper en zout

Optioneel special twist:

  • 2 lepels tobiko* viskuit van de vliegende vis in plaats van zalmeitjes (verkrijgbaar bij de toko)

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de gratins alvast een uurtje van te voren uit de vriezer, dan snijden ze makkelijk. Halveer ze (zijn nog steeds bevroren, maar iets makkelijker te snijden) in 2 schijven en leg de stukken op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  • Laat de gratins 30 minuten garen in de oven.
  • Snijd de tonijn in plakken van 1 cm dikte, smeer ze in met olijfolie en klein beetje vers gemalen zout en peper naar smaak. Strooi de furikake op een bord. Haal de tonijn aan 1 zijde door het kruidenmengsel en laat even intrekken.
  • Haal de gratins uit de oven en leg ze elk op een mooi bord. Leg de tonijn ernaast (op die manier gaart deze iets) en leg de zalmeitjes op. Breng op smaak met peper en zout en versieren met een mooi kruid.

Linda's tips

  • Tip: ben je benieuwd naar de andere 3 gerechten van de Aviko Workshop Side Dishes? Neem dan hier eens een kijkje. De Aviko Zeevruchten in het zand staat bij mij nummer 2.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl