Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen bloemig of zeer kruimig
  • 3 takken munt
  • 200 ml kookroom
  • 25 gram roomboter
  • klein geperst teentje knoflook
  • Snufje zout peper en nootmuskaat

Zo maak je het

  • Schil en was de aardappelen. Verwijder de blaadjes van de munt en houd apart. Snijd de stelen grof. Kook de aardappelen zoals je gewend bent en kook de munt stelen mee. Giet af en laat droog stomen (zonder deksel op de pan).
  • Stamp de aardappelen tot een puree. Voeg de kookroom, roomboter en knoflook toe. Breng op smaak met een snufje zout, peper en nootmuskaat.
  • Snijd de muntblaadjes fijn en voeg toe aan de puree.

Linda's tips

  • Tip: wil je de aardappelpuree met munt op een bijzondere manier serveren? Gebruik een kerstkoekjes vorm of een bakring. Leg op het bord en schep met een lepel de aardappelpuree erin. Druk aan met de bolle kant van de lepel en verwijder voorzichtig de vorm.
  • Tip: de puree is het lekkerst om vers te eten. Wil je de aardappelpuree toch graag in zijn geheel voorbereiden en later verwarmen? Maak de puree. Zet in een ingevette ovenschaal 20 – 25 minuten afgedekt met aluminium folie in de oven op 180 graden.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl