8aardappelen liefst rond en van dezelfde grootteah aardappelen
goede olijfolie
1eetlepelgrof gehakte rozemarijn naalden
snufjezout
3eetlepelsgeraspte Parmezaanse kaas
Zo maak je het
Borstel de aardappelen schoon (met een groen schuursponsje).
Zet een pan water op en kook de aardappelen met schil 7 minuten. Prik erin met een vork, de aardappelen mogen net gaar zijn. Giet af en laat droog stomen.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Druk voorzichtig met een aardappelstamper op de aardappel, draai de stamper 90 graden en druk vervolgens nogmaals zodat er een raster zichtbaar is.
Giet een beetje olijfolie over elke aardappel. Strooi met de rozemarijn en een snufje zout.
Zet 25 - 30 minuten in de oven. Controleer met een vork of de aardappels gaar zijn. Bestrooi met Parmezaanse kaas als ze uit de oven komen.
Linda's tips
Tip: zie je het raster in de aardappelen uit de oven niet zo zitten? Snijd de aardappelen (inclusief schil) in even dikke parten. Kook maximaal 5 minuten, sla stap 4 over en begin direct met de olijfolie, rozemarijn en snufje zout en zet 20-25 minuten in de oven en strooi de kaas erover. Decoreer eventueel met 2 takjes verse rozemarijn. Een ander top aardappel recept zijn deze krieltjes uit de oven.
Tip: een beetje fijn gesneden knoflook bij stap 5 is ook erg smakelijk!
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl