Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 8 aardappelen liefst rond en van dezelfde grootte ah aardappelen
  • goede olijfolie
  • 1 eetlepel grof gehakte rozemarijn naalden
  • snufje zout
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Borstel de aardappelen schoon (met een groen schuursponsje).
  • Zet een pan water op en kook de aardappelen met schil 7 minuten. Prik erin met een vork, de aardappelen mogen net gaar zijn. Giet af en laat droog stomen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Druk voorzichtig met een aardappelstamper op de aardappel, draai de stamper 90 graden en druk vervolgens nogmaals zodat er een raster zichtbaar is.
  • Giet een beetje olijfolie over elke aardappel. Strooi met de rozemarijn en een snufje zout.
  • Zet 25 - 30 minuten in de oven. Controleer met een vork of de aardappels gaar zijn. Bestrooi met Parmezaanse kaas als ze uit de oven komen.

Linda's tips

  • Tip: zie je het raster in de aardappelen uit de oven niet zo zitten? Snijd de aardappelen (inclusief schil) in even dikke parten. Kook maximaal 5 minuten, sla stap 4 over en begin direct met de olijfolie, rozemarijn en snufje zout en zet 20-25 minuten in de oven en strooi de kaas erover. Decoreer eventueel met 2 takjes verse rozemarijn. Een ander top aardappel recept zijn deze krieltjes uit de oven.
  • Tip: een beetje fijn gesneden knoflook bij stap 5 is ook erg smakelijk!

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl