Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 20 stuks

Ingrediënten

  • 60 gram boter of 40gr kokosolie
  • 75 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 70 gram biologische peren-appelstroop zonder toegevoegde suikers Zonnatura
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • klein snufje zeezout
  • 170 gram volkoren speltbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • verder nodig: uitsteekvormpjes
  • optioneel versiermaterialen zoals kleurstiften

Zo maak je het

  • Mix de suiker met de boter romig. Voeg de stroop, gemberpoeder, kaneel en snuf zeezout toe tot een homogene massa.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en kneed tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg een uurtje rusten in plastic folie in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bestuif je aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 4 mm. Steek de vormpjes uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Het overgebleven deeg rol je opnieuw tot een bal en maak er een nieuwe lap van om vormpjes uit te steken, net zo lang tot het deeg op is.
  • De koekjes bak je ongeveer in 10 minuten bruin. Laat even afkoelen voordat je met versieren begint.

Linda's tips

  • Tip: kijk even bij Pauline en Francesca naar ideeën voor versieringen. Daar zijn de dames net iets beter in dan ik.
  • Tip: van een bevriende (banket)bakker. Rol het deeg plat tussen 2 stukken folie of bakpapier. Zo plakt het deeg niet aan het aanrecht en de deegroller en kan je makkelijker de vormpjes uitsteken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl