*Indien je grotere stukken vlees kooptzul je 2 plakken nodig hebben per biefstuk.
Zo maak je het
Haal de biefstukken minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast. Laat op kamertemperatuur komen. Dep droog.
Over het kruiden van het vlees het volgende. Er zijn liefhebbers die het vlees vooraf kruiden en tegenstanders die het liever achteraf doen. Aangezien de biefstuk omwikkelt wordt is er geen keuze. Kruid vlak voor het bakken met vers gemalen zwarte peper en een klein beetje zout want de parmaham is ook al zout.
Wikkel 1 plak parmaham om elke biefstuk. Verwarm een koekenpan met de roomboter. Bak de biefstukjes afhankelijk van de gaarheid (medium of rood) 2 tot 3 minuten aan elke kant bruin. Uit de pan halen en in aluminiumfolie verpakt 5 minuten warmhouden. Sla deze stap niet over want het komt de malsheid van het vlees ten goede.
Voeg ondertussen de salieblaadjes toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en bak 2 minuten mee.
Serveer de biefstukjes in parmaham met de saliejus en de knolselderijpuree met bundelzwammen.
Linda's tips
Tip: de biefstuk in parmaham kun je niet voorbereiden. Het lekkerste is om het vlees ter plekke te bakken. Biefstuk heeft niet zo’n lange baktijd nodig, dus dit kun je makkelijk doen terwijl de rest aan tafel zit.