Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verwarm de hete oven voor op 180 graden.
Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de bietjes in blokjes en dep droog met keukenpapier. Verwijder de schil van de appel en snijd in blokjes.
Smeer op elk plakje bladerdeeg een flinke lepel ricotta. Breng op smaak met snufje peper en zout en een paar druppels olijfolie. Verdeel eerst de bietjes over het bladerdeeg en dan de appel. Hak de walnoten grof en strooi erover. Leg op elke bladerdeeg taartje een takje tijm.
Bak de bietentaartje 20 - 22 minuten goudbruin in de oven.
Serveer met een flinke pluk rucola en de balsamico stroop.
Linda's tips
Tip: voor de voorbereiding heb je 2 opties. Of je maakt de taartjes helemaal klaar en warmt ter plekke op in de oven (afgedekt met aluminium folie 10-15 minuten op 180 graden). Of je maakt de taartjes ter plekke. Snijd de bieten en appel van te voren. Bewaar separaat van elkaar en besprenkel de appel met citroensap tegen verkleuren. Breng de ricotta op smaak, zet koel weg en hak de walnoten grof. Tijdens de amuse haal je het bladerdeeg uit de vriezer. Na het ontdooien start je met stap 3. Het is dan een kwestie van het bladerdeeg beleggen en in de oven zetten. Niet meer dan 5 minuten werk.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl