Breng een grote pan water aan de kook. Zet het vuur zachter en zorg dat het water nog net aan de kook is. Voeg een flinke scheut azijn toe. Maak een draaikolk met een houten lepel. Breek een ei en laat het ei erin glijden en pocheer 3 minuten voor een zachtgekookt en 5 minuten voor een hardgekookt eitje. Haal het ei er voorzichtig uit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit proces nog 3x voor de andere eitjes.
Snijd het onderste van asperges af en was ze. Goed laten uitlekken en bestrijken met een beetje olijfolie. Grillpan verhitten en de asperges in ca. 5 minuten beetgaar grillen, regelmatig keren.
Pluk het stukje makreelfilet in stukjes.
Maak ondertussen een dressing van 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Voeg vers gemalen peper en zout toe naar smaak.
Verdeel eerst de asperges op de borden, daarna de makreel en leg het eitje erop. Giet de dressing erover en bestrooi met citroenrasp en peper en zout.