Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 brood

Ingrediënten

  • 50 g havermeel of havermout
  • 3 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 5 medjoul dadels
  • 120 g speltmeel
  • 70 g amandelmeel
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 4 eetlepels hazelnoten
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • garnering: haver- /speltvlokken
  • optioneel: 2 eetlepels pompoenpitten
  • bakpapier of olie om bakblik in te vetten
  • extra nodig: cakeblik van 17 x 11 of 30 x 11

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de eieren los, prak de bananen, snijd de dadels in stukjes en meng door elkaar.
  • Voeg het havermeel, speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, rozijnen, hazelnoten, vanille essence, kaneel, zout en pompoenpitten (optioneel) toe en mix goed door elkaar.
  • Bekleed het cakeblik met bakpapier of vet in met olie. Schep het deeg erin en bestrooi met de vlokken.
  • Bak 30 tot 40 minuten gaar in de oven.

Linda's tips

  • Tip: voor een broodvorm heb je een cakeblik van 17 x 11 cm nodig. Ik heb dit niet in huis en heb dan ook een standaard blik van 30 x 11 cm gebruikt waardoor mijn brood qua uiterlijk meer weg heeft van een cake.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl