Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 100 gram bundelzwammen of paddenstoelen mix
  • scheutje plantaardige melk
  • 15 gram boter
  • snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • extra nodig: blikje tomatenpuree

Zo maak je het

  • Halveer de knolselderij en schil voorzichtig de schil eraf. Snijd beide helften in gelijke stukken van 2 bij 2 cm en maak goed schoon.
  • Kook 12 minuten in een klein laagje water. Giet af en laat droog stomen.
  • Verwijder de stronk van de zwammen en borstel voorzichtig schoon of gebruik een stukje keukenpapier. Verwarm een kleine koekenpan met olijfolie en bak op middelhoog vuur in een paar minuten bruin.
  • Pureer de knolselderij met de staafmixer (keukenmachine of blender) tot een gladde massa. Voeg een scheutje melk en boter toe. Breng op smaak met een klein snufje zout.
  • Serveer eventueel in een bakring. Een kleine bakring maak je zelf door de onder- en bovenzijde van een blikje tomatenpuree te verwijderen. Spoel goed af onder de kraan om alle tomatenpuree restjes te verwijderen. Zet de "bakring" op een bord. Vul met de knolselderij puree en strooi de bundelzwammen erover. Serveer met de biefstuk met parmham en saliejus.

Linda's tips

  • Tip: mocht je geen bundelzwammen kunnen vinden, maak dan gebruik van een bijzondere paddenstoelen mix die nu veel te krijgen zijn of gewoon kastanje champignons. Liever geen standaard witte champignons, die smaken niet zo bijzonder naar mijn mening.
  • Tip: de knolselderijpuree kun je in zijn geheel voorbereiden en later verwarmen. Maak de puree. Zet in een ingevette ovenschaal 20 – 25 minuten afgedekt met aluminium folie in de oven op 180 graden. De bundelzwammen maak je van te voren schoon. Bak ter plekke, dit kost je maar een minuut of 3.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl