Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet 100 - 150 gram zonder vel
  • 1 bos basilicum
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram pecorino schapenkaas of Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 75 – 100 ml zachte extra virgine olijfolie
  • snufje peper en eventueel zout naar smaak
  • extra nodig: bakpapier & keukentouw

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de basilicum, pijnboompitten, kaas, knoflook, olijfolie en peper en zout in de keukenmachine en pureer tot een fijne massa. Kijk hier voor een volledige bereidingswijze van de pesto.
  • Leg elk stuk zalmfilet op een stuk bakpapier. Smeer in met een flinke eetlepel zelfgemaakte pesto. Knoop de uiteinde dicht tot een (open) bootje.
  • Zet 15-20 minuten in de oven. Serveer direct.

Linda's tips

  • Tip: je hoeft de zalm niet te verpakken. Je kan het ook in een ovenschaal (beetje olijfolie in de schaal doen) of op aluminium folie garen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl