optioneel: verse kruiden zoals basilicum of platte peterselie
Zo maak je het
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 8 minuten in een pan met water. Zet een vergiet in de gootsteen en kieper de gekookte bloemkool hierin. Laat even uitlekken zodat de bloemkool zijn vocht goed verliest.
Pers ondertussen het teentje knoflook uit en rasp de kaas. Doe de bloemkool, knoflook, kaas, de Griekse yoghurt en klontje roomboter in de blender of keukenmachine. Maal tot een puree. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Voeg gerust (verse) kruiden toe als je deze in huis hebt.
Linda's tips
Tip: De puree is het lekkerst om vers te eten. Wil je de bloemkoolpuree toch graag in zijn geheel voorbereiden en later verwarmen? Maak de puree. Zet in een ingevette ovenschaal 20 - 25 minuten afgedekt met aluminium folie in de oven op 180 graden.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl