Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 venkel
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 verpakking cherry tomaatjes aan de tak
  • olijfolie
  • zout en peper
  • verse kruiden: paar taken rozemarijn en of tijm. Optioneel 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de paprika, courgette, aubergine en venkel in plakken van een halve centimeter. Snijd de ui in grove ringen en plet de knoflook (laat schilletje zitten).
  • Leg alle groenten in een ovenschaal en smeer in met olijfolie. Hiervoor giet ik een olijfolie in een bakje en gebruik een siliconen kwast om mee in te smeren. Leg vervolgens de verse kruiden erop of strooi de gedroogde kruiden erover. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Zet 30-40 minuten in de oven. Voeg na 15 minuten de tomaatjes toe.
  • Serveer op een mooie grote schaal.

Linda's tips

  • Tip: je kunt alle groenten, behalve de aubergine, van te voren snijden. Wacht tot het laatste moment met het snijden van deze paarse vriend, want anders droogt het vruchtvlees te veel uit. Vervolgens ga je verder met stap 3, dat is een fluitje van een cent.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl