Week de dadels in water, ongeveer een half uur. Leg de diepvriesmango op een schaaltje om op temperatuur te komen.
Doe het amandelmeel (of verse amandelen) samen met 150 gram ontpitte dadels in de foodprocessor en maal fijn. Bedek een kleine springvorm met dit mengsel; druk goed aan. Zet dit even in de vriezer.
Snijd de rijpe mango door de helft. Snijd de ene helft in kleine blokjes en de andere helft in lange repen. De repen komen als versiering boven op de taart; houd deze apart.
Doe de 250 gram diepvries mango, 100 gram cashewnoten, 100 gram amandelen, 50 gram dadels, 1 eetlepel honing en sap van 1 citroen in de foodprocessor en laat malen tot het een relatief fijn mengsel is.
Schep er dan met een lepel of pannenlikker de stukjes verse mango doorheen.
Verdeel het mengsel over de bodem. Garneer met de repen verse mango en laat de cheesecake dan opstijven in de vriezer.
Ruim van te voren (4-5 uur) uit de diepvries halen voor serveren, of bewaar de taart in de koelkast.