Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 cheesecake

Ingrediënten

voor de bodem

  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram dadels laat deze een half uurtje zacht worden in water

Voor de ‘cheesecake laag’

  • 250 gram diepvriesmango
  • 1 rijpe verse mango
  • 100 gram cashewnoten
  • 100 gram amandelen
  • 50 gram dadels laat deze een half uurtje zacht worden in water
  • 1 eetlepel honing
  • sap van 1 citroen

Zo maak je het

  • Week de dadels in water, ongeveer een half uur. Leg de diepvriesmango op een schaaltje om op temperatuur te komen.
  • Doe het amandelmeel (of verse amandelen) samen met 150 gram ontpitte dadels in de foodprocessor en maal fijn. Bedek een kleine springvorm met dit mengsel; druk goed aan. Zet dit even in de vriezer.
  • Snijd de rijpe mango door de helft. Snijd de ene helft in kleine blokjes en de andere helft in lange repen. De repen komen als versiering boven op de taart; houd deze apart.
  • Doe de 250 gram diepvries mango, 100 gram cashewnoten, 100 gram amandelen, 50 gram dadels, 1 eetlepel honing en sap van 1 citroen in de foodprocessor en laat malen tot het een relatief fijn mengsel is.
  • Schep er dan met een lepel of pannenlikker de stukjes verse mango doorheen.
  • Verdeel het mengsel over de bodem. Garneer met de repen verse mango en laat de cheesecake dan opstijven in de vriezer.
  • Ruim van te voren (4-5 uur) uit de diepvries halen voor serveren, of bewaar de taart in de koelkast.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl