Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de rode ui in ringen, giet de sushi azijn erover en zet weg tot gebruik. Zoals gezegd is deze stap voor zoet zure ui geen must.
Leg de kipfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de kip plat met een deegroller of een koekenpan. Meng de olijfolie met de oregano, citroensap, zout en peper. Smeer de kip in met de marinade. Leg de kip op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de kip in 15 minuten gaar in de oven. Snijd in repen.
Boen de krieltjes schoon. Snijd de krieltjes in even grote stukjes. Kook de krieltjes in een laagje water en een snufje zout gaar in 10 minuten. Giet de aardappelen af, schud de pan en laat de krieltjes uitdampen.
Snijd de courgette in plakjes en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de komkommer en de tomaten in stukjes.
Maak de bowl op. Verdeel de krieltjes, rode ui, kip, courgette, komkommer, tomaat en tzatziki over de kommen. Serveer er eventueel brood bij.