Snijd de zalm in kleine blokjes. Haal vervolgens een klein stukje van de onderkant van de asperges af en snijd in stukjes van een halve centimeter. Houd de asperge kopjes apart. (deze asperges hoeven niet gekookt te worden en kun je gewoon rauw eten).
Boen de limoen schoon en rasp de schil. Pers vervolgens uit. Snijd het sjalotje fijn.
Maak een dressing van de olijfolie, 1 eetlepel limoensap, 1 theelepel limoenrasp, het sjalotje, chilisaus en een snufje zout en peper. Houd 1 eetlepel dressing apart voor de salade. Voeg de rest toe aan de zalmtartaar met groene asperges stukjes en roer voorzichtig door elkaar. Zet in de koelkast tot gebruik.
Maak de salade aan met de apart gehouden dressing. Schil een komkommer in de lengte met een kaasschaaf. Neem 4 mooie plakken en rol deze strak op en steek er een prikker door. Snijd een avocado doormidden en haal het vruchtvlees er met een lepel uit. Snijd de helften doormidden en snijd elk kwart in een waaier.
Pak vier borden en verdeel de salade over 1 kant van het bord. Leg de avocado waaier op de andere kant en het komkommer rolletje in het midden. Beleg de Haust Snack Cups Ovaal met de zalmtartaar en garneer met de asperge kopjes. Zet de toast op de salade. Strooi er eventueel geroosterde pijnboompitten over. Serveer direct en geniet ervan.