Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord Makkelijke recepten, vegetarisch
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 klein blikje Bonduelle rode kidneybonen
  • 1 klein blik Bonduelle zwarte bonen
  • 1 klein blikje Bonduelle maïs
  • 100 gram tortilla chips naturel
  • 40 gram geraspte kaas cheddar
  • guacamole

Ingrediënten voor de topping

  • jalapeños
  • 2 lente uitjes
  • handje koriander

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Vouw de randen omhoog, zodat er een soort bak ontstaat. Prik in het deeg met een vork.
  • Besmeer de bladerdeegbodem met de helft van de crème fraîche.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Laat de kidneybonen, zwarte bonen en maïs goed uitlekken.
  • Vul het bladerdeeg met alle groente. Strooi de tortilla chips erover en de kaas. Schuif de nacho plaattaart 15 - 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg goudbruin is. Maak ondertussen de guacamole. Snijd eventueel de jalapeños in plakjes, de lente ui in stukjes en hak de koriander grof. Strooi de extra toppings over de plaattaart bij het serveren.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl