Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Voorgerecht
Keuken Franse keuken
Trefwoord Makkelijke recepten, Kerst recepten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 120 ml water
  • 120 ml witte wijn alternatief is bouillon
  • 1 biologische citroen 2 eetlepels citroensap + citroenrasp
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel honing
  • snufje zeezout
  • 1 theelepel maïzena
  • 6 coquilles bij voorkeur even dik zodat ze tegelijk garen
  • roomboter / olijfolie om in te bakken
  • handje fijn gehakte peterselie

Zo maak je het

  • Snijd een teentje knoflook fijn. Zet een klein pannetje op het vuur. Voeg de knoflook, water, wijn, citroensap, boter, honing en snufje zout toe. Breng aan de kook en laat op een middelhoog vuur tot de helft inkoken. Roer regelmatig.
  • Maak de maïzena aan met een klein beetje water en roer tot een glad papje. Voeg toe aan de citroensaus om te laten binden.
  • Snijd de coquilles horizontaal doormidden. Dep droog met een keukenpapiertje. Verwarm een klontje boter met een scheutje olijfolie. Bak de coquilles maximaal 1 minuut aan beide kanten. Het lekkerste is als de zeevruchten niet helemaal gaar zijn.
  • Serveer 3 helften per schelp of bordje. Giet er een beetje citroensaus over, citroenrasp en maak af met een beetje peterselie.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: maak de citroensaus tot en met stap 1. Verwarm ter plekke de citroensaus en bind met de maizena. Vervolgens bak je de coquilles kort.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl