Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Amuse
Keuken Aziatisch
Trefwoord Makkelijke recepten, Kerst recepten
Totale tijd 8 minuten
Porties 8 personen

Ingrediënten

  • 1 theelepel citroenrasp
  • mespuntje mosterd
  • 2 theelepels mayonaise
  • 2 flinke theelepels mascarpone rest heb je nodig voor het dessert
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 170 gram gestoomde makreel zonder graatjes
  • 1/2 stokbrood of toast
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie

Zo maak je het

  • Meng het citroenrasp, mespuntje mosterd, mayonaise, mascarpone en gembersiroop tot een sausje. Proef de saus. Dit moet een zachte romige smaak hebben. (Doe er zeker niet teveel mosterd bij, dit overheerst te snel)
  • Prak de makreel fijn met een vork en meng met de saus.
  • Snijd het stokbrood in plakken en smeer de makreel erop. Strooi een beetje vers gehakte peterselie erover.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: de makreelsalade kun je gerust een dag van te voren klaarmaken, zodat je ter plekke alleen het stokbrood hoeft te smeren.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl