Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 sneetjes kerstbrood
  • 2 stoofperen + vocht
  • 100 ml amandelmelk of andere melk
  • 1 ei
  • snufje koekkruiden of kaneel
  • 1 flinke eetlepel amandelschaafsel

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Snijd de sneetjes kerstbrood doormidden en verwijder het spijs.
  • Leg dakpansgewijs in een ovenschaal. Snijd de stoofperen in vieren en leg tussen het kerstbrood.
  • Klop het spijs, amandelmelk, 4 eetlepels stoofperenvocht en het ei tot een homogene massa. Giet over het kerstbrood. Breng op smaak met een snufje koekkruiden en strooi het amandelschaafsel erover.
  • Zet 25 minuten in de oven.

Linda's tips

  • Tip: heb je geen stoofperen? Maak het recept dan met perziken of abrikozen uit blik of laat het fruit in zijn geheel achterwege

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl