1zak mozzarella minià 20 stuks of 1 bol mozzarella
10kleine salie blaadjes+/- 3 cm lang
2flinke theelepels grove milde mosterd
1eetlepelframbozenazijnof appelazijn of rode wijnazijn
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de olijfolie met het teentje geperste knoflook. Smeer met een kwastje het stokbrood in met de knoflook olie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 minuten, keer halverwege. Haal het brood uit de oven.
Snijd elke plak ham doormidden en overdwars, zodat je 4 rechthoeken hebt. Meng de mosterd met de azijn. Deel de salie blaadjes in tweeën. Bestrijk elk stukje brood met een klein likje van het mosterdazijn mengsel. Wikkel de mozzarella met 1 salie blaadje in een stukje ham. Leg op één snee stokbrood en bak 4 - 6 minuten in de oven totdat de kaas iets gesmolten is en de ham krokant.
Linda's tips
Tip: wil je dit borrelhapje serveren op een feestje? Je kunt stap 1 in zijn geheel voorbereiden en het brood luchtdicht afgesloten bewaren. Wikkel de mozzarella met salie in de stukjes ham en zet koud. Meng alvast de mosterd met de azijn. Ter plekke verwarm je de oven. Besmeer de broodjes met de mosterd dressing en leg het rauwe ham pakketje erop en zet 4-6 minuten in de oven.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl