Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 ciabatta

Ingrediënten

  • 1 afbak ciabatta
  • 1 portie rode pesto
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels olie
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel gesneden basilicum
  • snufje peper naar smaak
  • 2 bollen buffelmozzarella

Zo maak je het

  • Bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing. Zet de oven op de grill functie. Laat het brood iets afkoelen en snijd in dikke plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 1 minuut aan beide kant.
  • Ondertussen maak je de pesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en draai tot de gewenste structuur. Lees eventueel de tips en trics voor het maken van rode pesto.
  • Snijd de mozzarella in plakken. (met een eiersnijder heb je even dikke plakken). Besmeer de stukken brood met pesto en leg er een plak kaas op. Serveer direct.

Linda's tips

  • Tips: Stel dat je echt geen tomaten lust, dan kun je dit recept ook met een groene pesto maken. It's up to you.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl