Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes op kamertemperatuur
  • 4 plakken rauwe ham lange plakken die om het vlees passen
  • olijfolie
  • 100 gram kastanje champignons
  • 1 sjalotje
  • 1/2 mozzarella bol
  • 3 flinke zongedroogde tomaatjes
  • handje basilicum
  • olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Borstel de kastanje champignons schoon en snijd in stukjes. Snijd ook het sjalotje fijn. Bak 5 minuten zachtjes met een scheutje olijfolie in de pan.
  • Doe de groente met de mozzarella, zongedroogde tomaatjes en basilicum in de hakmolen van de staafmixer en maal fijn.
  • Dep de varkenshaasjes droog. Kruid met zout en peper. Snijd in de lengte door. Verdeel de vulling over de varkenshaasjes en omwikkel met de rauwe ham. Zet eventueel nog extra vast met cocktail prikkers.
  • Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de varkenshaas kort om en om bruin. Zet in een ovenschaal en laat 15 - 20 minuten garen in het midden van de oven. Vraag je slager om advies, want niet elk varkenshaasjes is even dik en groot en dat beïnvloed de garing.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: maak de varkenshaas met rauwe ham tot en met stap 4. Omwikkel de varkenshaasjes met huishoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast. Haal het een half uur tot een uurtje van te voren uit de koelkast om wederom het vlees op temperatuur te laten komen. Vervolgens daarna stap 5.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl