Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Keuken Italiaans
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 55 minuten
Porties 12 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram Kalamata olijven
  • 1 citroen
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram speltbloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 210 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel basilicum olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • snufje zout
  • 2 eetlepels pesto + extra om erbij te serveren

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de olijven in ringen. Dep droog. Rasp de citroen en de kaas. Houd de helft van het olijven, citroen en kaas mengsel apart. De andere helft gaat in een kom met de bloem, bakpoeder, Griekse yoghurt, olijfolie, Italiaanse kruiden en snufje zout. Kneed tot samenhangend deeg.
  • Rol het deeg op een bebloemd aanrecht uit tot een vierkante lap van 1 cm dik. Smeer de onderste helft in met de pesto. Sla vervolgens de bovenste helft over de onderste helft en vouw de zijkanten rondom het deeg omhoog.
  • Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk voorzichtig de rest van de olijven, citroen en kaas in het deeg. Bak 25 minuten in de oven.
  • Bestrooi met een snufje zeezout en serveer er nog wat pesto bij.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl