Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg of 4 - 6 losse plakjes
  • 150 zachte geitenkaas
  • 1 kleine courgette of 3/4 normale courgette
  • olijfolie
  • snufje zout en peper naar smaak
  • flinke hand gepelde pistachenootjes
  • 2 eetlepels grof gehakte munt

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.
  • Prik gaatjes in het deeg.
  • Besmeer met de bolle kant van een lepel met de geitenkaas.
  • Snijd een courgette in dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf. Besmeer aan 1 zijde met olijfolie. Leg dakpansgewijs op de geitenkaas. Kruid met een snufje zout en peper naar smaak.
  • Hak de gepelde pistachenootjes grof en strooi over de plaattaart.
  • Bak de plaattaart met courgette 30 minuten in de oven.
  • Bestrooi met grof gehakte munt blaadjes en bedruppel eventueel met nog wat olijfolie.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl