Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 200 gram aardappelen
  • 450 gram 1 pak biologische diepvries doperwten
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 liter water
  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 100 gram wok garnalen
  • optioneel: kleine tapas prikker

Zo maak je het

  • Verwijder de onderkant van de prei en het buitenste blad. Snijd doormidden en was beide helften onder stromend water. Snijd de prei in ringetjes. Schil de aardappelen, snijd in blokjes en spoel goed af.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak de prei, aardappelen en doperwten een minuutje. Voeg het bouillonblokje en water toe en kook 10 tot 15 minuten totdat alles gaar is. Mix met de staafmixer tot een egale massa.
  • Roer op het einde de yoghurt erdoor. De soep mag niet meer koken dan!
  • Verwarm een koekenpan en bak de garnalen goudbruin.
  • Voeg de garnalen toe aan de soep. Of steek 2 tot 3 garnalen aan een spiesje en serveer bij de soep.

Linda's tips

  • Tip: houd je niet van garnalen in de doperwtensoep, dan is Parmezaanse kaas een goed alternatief om erover te strooien.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl