Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram kastanje champignons
  • 40 gram rauwe ham 2 plakken vleeswaren
  • olijfolie
  • 100 ml witte wijn of bouillon
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • fijn gehakte rozemarijn

Zo maak je het

  • Snijd de steeltjes van de hoedjes. Houd de hoedjes apart en snijd de steeltjes fijn. Snijd de ham in kleine stukjes.
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de steeltjes en ham 2- 3 minuten op een laag vuurtje. Blus af met de wijn.
  • Voeg de knoflook, rozemarijn en champignons hoedjes toe en zet een deksel op de pan. Laat een minuut of 8 zachtjes bakken. Giet eventueel overtollig vocht af of laat net zo lang bakken totdat al het vocht verdampt is.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: doe de voorbereiding van stap 1. Bewaar alles goed afgedekt in de koeling.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl