Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 ovenschotel

Ingrediënten

Voor het stoven

  • 400 gram rode ui
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel balsamico azijn
  • 2 takjes rozemarijn + extra voor decoratie
  • snufje zout

voor het glaceren

  • 1/2 eetlepel balsamico azijn
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing

Extra nodig

  • 2 ovenschoteltjes of 1 grotere

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder de schil van de rode uien. Snijd van boven naar beneden doormidden. Vervolgens snijd je elke helft in plakken van 1/2 cm.
  • Leg de rode ui in de ovenschoteltjes. Het leuke is als de plakken in tact blijven dus leg ze voorzichtig in de schaaltjes. Maak de 1e marinade voor het roosteren van de rode ui met olijfolie, balsamico azijn en een snufje zout en peper. Schenk over beide schaaltjes. Leg een takje rozemarijn erop. Dek af met aluminium folie en zet 30 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de 2e marinade voor het glaceren. Verwijder na 30 minuten de folie en giet de marinade erover en zet nogmaals 30 minuten in de oven. Strooi er bij het serveren nog een beetje rozemarijn over.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: maak de rode ui klaar tot en met stap 3. Bewaar op een koele plek. Ter plekke schuif je de schaaltjes zonder folie en met de glaceer marinade nog 30 minuten in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl