Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 150 gram mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 kopje sterke koffie afgekoeld
  • 60 ml arancello
  • 100 gram lange vingers
  • optioneel: paar muntblaadjes

Zo maak je het

  • Snijd een kwart van de sinaasappel af en pers 1 eetlepel sap eruit. Roer de mascarpone los met het sap.
  • Klop de slagroom luchtig met het poedersuiker. Spatel de slagroom door het mascarpone.
  • Meng de koffie met de arancello.
  • Leg de helft van de lang vingers kort in het koffie drank mengsel. Leg op de bodem van de ovenschaal.
  • Bedek met de helft van het mascarpone room mengsel.
  • Week de andere helft van de koekjes in de koffie. Leg op het mascarpone mengsel. Dek af met het laatste stuk mascarpone.
  • Snijd de sinaasappel in 3 mooie plakken. Maak 1 snede tot het midden van de plak. Draai beide uiteinde de andere kant op en zet op de tiramisu. Strooi er een paar muntblaadjes over. Laat de tiramisu afgedekt opstijven in de koelkast. (De volgende dag vonden wij dit dessert nog lekkerder..)

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: dit dessert kun je een dag van te voren maken en bewaren in de koeling. Decoreer op het laatst met de sinaasappel en munt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl