Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool*
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout en peper
  • 1 theelepel uienpoeder of knoflookpoeder
  • 150 gram champignon melange naar keuze
  • 1 flink sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 120 ml witte wijn
  • 125 ml champignon bouillon
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel vers gehakte tijm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.Verwijder de bladeren van de bloemkool. Laat het hart zitten, dit zorgt ervoor dat de bloemkool steak intact blijft*. Snijd de bloemkool in 4 plakken van elk 1 cm dik. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de bloemkool steaks in met olijfolie, zout, peper en uienpoeder. Schuif de bakplaat 15-20 minuten in de oven en draai de bloemkool steaks halverwege.
  • Snijd het sjalotje en knoflook fijn. Bak de ui en knoflook in een koekenpan met olijfolie 5 minuten op een middelhoog vuur totdat de ui glazig is. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in stukken. Voeg de champignons toe en bak totdat ze zacht zijn. Voeg de bloem toe en laat een minuutje garen. Blus af met de witte wijn en slagroom en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Breng de saus op smaak met een snufje zout, peper en verse tijm. Serveer twee steaks per persoon en verdeel de champignonsaus erover.

Linda's tips

  • *mocht de bloemkool plak uit elkaar vallen, maak er dan mini bloemkoolsteaks van. Koop eventueel 2 bloemkolen zodat je zeker weet dat je twee grote steaks per persoon uit 1 bloemkool kunt halen.
  • Voorbereiding voor kerst: maak de champignonsaus geheel van te voren. Dek de warme saus na bereiding, direct af met folie zodat er geen vel op kan komen.
  • Tip: bewaar de rest van de bloemkool in de vriezer en maak er een linzen bloemkoolsoep mee.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl