Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakken ontbijtspek
  • 2 kleine rode uien
  • klontje boter
  • snufje peper en zout
  • 2 theelepels verse tijm
  • 2 verse stukjes geitenkaas plakken à 120 gram rondje
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 150 gram rucola mix
  • 200 gram aspergetips
  • extra nodig: 2 stukken bakpapier
  • optioneel: vers stokbrood

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het spek 10 - 15 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat. Haal het spek uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de uien in ringen en bak 10 minuten zachtjes in een koekenpan met een klontje boter. Breng op smaak met een snufje peper, zout en tijm.
  • Leg 4 plakjes bladerdeeg op een tweede stuk bakpapier. Verdeel het uienmengsel in het midden van elk plakje bladerdeeg.
  • Snijd de twee geitenkaas rondjes in de breedte doormidden en leg op het uimengsel. Druk even aan en dek af met de andere helft van de plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed tegen elkaar. Snijd met een pizzasnijder een mooi rondje van de geitenkaas in bladerdeeg. Klop 1 ei los en smeer over de bovenkant van het bladerdeeg. Zet de geitenkaas pakketjes 15 - 20 minuten in de oven. Bij mij waren de pakketjes na 17 minuten mooi bruin.
  • Ondertussen maak je de salade en de dressing. Snijd de harde uiteinde van de aspergetips af. Kook 2 minuten in kokend water, giet af en spoel af onder de koude kraan.
  • Maak een dressing van de mosterd, honing, citroensap en olijfolie en hussel dit door de rucola mix. Verdeel de salade, aspergetips en spek over de borden. Plaats het geitenkaas pasteitje ernaast. Serveer direct en eventueel met vers stokbrood erbij.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl