Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram sjalotjes
  • 25 gram boter
  • 400 gram sperziebonen
  • 50 gram hazelnoten
  • snufje zout

Zo maak je het

  • Maak de sjalotjes schoon en snijd fijn. Bak de sjalotjes met 25 gram boter in een koekenpan in 5 minuten zacht.
  • Kook ondertussen de sperziebonen 5-8 minuten. Giet af en voeg toe aan de uien.
  • Hak de hazelnoten doormidden en rooster in een droge koekenpan.
  • Doe de sperziebonen in een mooie schaal, breng op smaak met een snufje zout en strooi de hazelnoten erover.
  • Voorbereiding voor kerst: snijd de sjalotjes en zet koel weg. Kook de sperziebonen, laat afkoelen en zet weg. Hak ook de hazelnoten doormidden. Terplekke bak je de sjalotjes. Voeg nadat de sjalotjes goudbruin zijn, de gekookte sperziebonen toe en verwarm de boontjes. Rooster in een kleine koekenpan de hazelnoten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl