Ga terug
+ porties

Kenmerken

Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 15 gram funghi porcini secchi zakje gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 ui
  • 250 gram kastanje champignons
  • 30 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 1 liter bospaddenstoelen bouillon
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 100 gram zalmsnippers
  • 100 ml slagroom
  • snufje peper en zout naar smaak
  • optioneel: 3 lente uitjes

Zo maak je het

  • Laat de gedroogde paddenstoelen 15 minuten weken in lauw water, laat ze uitlekken en snijd in stukjes.
  • Snijd ondertussen de ui in stukjes en de kastanje champignons in plakjes.
  • Maak een roux, smelt roomboter in een pannetje, voeg de ui en bloem toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de bospaddenstoelen bouillon en gedroogde paddenstoelen toe en breng aan de kook.
  • Bak in een droge koekenpan de kastanje champignons goudbruin. Houd twee eetlepels achter voor bij het serveren. Voeg de rest van de champignons toe aan de soep en breng op smaak met 1 eetlepel ketjap manis en theelepel sambal.
  • Roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Schep de champignon soep in diepe borden, verdeel de achter gehouden champignons en zalmsnippers erover. Wil je ook zo’n mooie swirl van room in de soep? Verdeel een beetje room met een theelepel over de soep. Neem een sateprikker en trek swirls door het room.

Linda's tips

  • Tip: wil je ook lente ui krullen? Snijd de lente ui in de lengte met een dunschiller of aspergeschiller. Leg de reepjes in een bakje water gevuld met ijsklontjes, zodat ze langzaam krullen.
  • Voorbereiding voor kerst: maak de champignonsoep tot en met stap 5. Verwarm de soep en ga dan verder vanaf stap 6.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl