Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 60 gram rozijnen
  • 60 gram sjalotjes
  • klontje roomboter
  • 400 ml runderfond
  • 200 ml sherry Pedro Ximénez
  • 2 theelepels maizena en scheutje water
  • 4 herten biefstuk (kamertemperatuur)
  • snufje peper en zout
  • 50 gram roomboter om in te bakken

Zo maak je het

  • Maak eerst de sherrysaus. Wel de rozijnen kort in warm water. Snijd ondertussen de sjalotjes heel fijn. Verwarm een kleine koekenpan met een klontje roomboter op laag vuur en voeg de ui toe en bak tussen de 5-10 minuten. Voeg de gewelde rozijnen, runderfond en sherry toe en roer door elkaar. Zet het vuur hoger, zodat de sherrysaus zachtjes kookt. Roer de maizena met een klein scheutje water in een kopje tot een papje en voeg toe aan de saus en kook een beetje in. Zeef de saus en houd warm tot gebruik.
  • Haal de biefstukken een half uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Verwarm een koekenpan met de roomboter en bak de biefstuk in 4 minuten op hoog vuur medium rare. Keer halverwege. Haal het vlees uit de pan en omwikkel met aluminiumfolie 5 minuten. Sla deze stap niet over want het komt de malsheid van het vlees ten goede.
  • Snijd de biefstuk in plakken en serveer met de sherrysaus.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: je kunt de sherrysaus van te voren maken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl