Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kalkoenschnitzels
  • snufje zout en peper naar smaak
  • 100 gram roomkaas
  • 40 gram cranberry's
  • 60 gram pecannoten
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 plakken rauwe ham
  • extra nodig: vershoudfolie keukentouw

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Neem een flink stuk vershoudfolie en leg hier de kalkoenschnitzels. Leg er een tweede stuk huishoudfolie op. Sla de schnitzels plak met een koekenpan of deegroller. Kruid de kalkoen met zout en peper.
  • Maal in de hakmolen van de staafmixer de roomkaas, cranberries, pecannoten, knoflook en verse bieslook tot een egale massa.
  • Verdeel het mengsel over de kalkoenschnitzels. Leg twee plakken rauwe ham als een dakpan over elkaar. Leg een kalkoenschnitzels erop en rol strak op. Bind vast met een stukje keukentouw.
  • Leg de gevulde kalkoenfilets in een ovenschaal en zet 25 minuten in de oven. Draai halverwege.
  • Haal uit de ovenschaal en snijd in mooie plakken. Serveer bijvoorbeeld met groenten uit de oven en pomme duchesse.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: maak de gevulde kalkoen rolletjes klaar tot en met stap 4. Omwikkel met vershoudfolie en zet tot gebruik in de koeling. Ter plekke schuif je de kalkoen rolletjes in een verwarmde oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl