Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Dessert
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, taart recepten, cheesecake recepten
Totale tijd 2 uur 40 minuten
Porties 8 personen

Ingrediënten

  • 1 pak bastognekoekjes
  • 150 gesmolten roomboter
  • 600 gram roomkaas MonChou op kamertemperatuur
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram witte chocolade
  • 100 ml melk
  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 ml slagroom
  • bakje rode bessen ter decoratie
  • extra nodig: taartvorm 22/24 cm

Zo maak je het

  • Maal de bastognekoekjes in een keukenmachine tot kruim. Verwarm ondertussen de roomboter in een steelpannetje. Roer de kruimels door de boter. Druk het mengsel in de taartvorm en zet in de koelkast.
  • Klopt de roomkaas met de suiker en zaadjes uit het vanillestokje luchtig. Week de gelatine blaadjes in koud water. Smelt de witte chocolade au bain-marie met de helft van de melk. Verwarm de ander helft van de melk (niet laten koken) en voeg de geweekte gelatine toe en roer door elkaar. Voeg toe aan de gesmolten witte chocolade.
  • Klop de slagroom stijf. Voeg de witte chocolade toe aan de roomkaas en spatel als laatste de slagroom erdoor.
  • Haal de taartvorm uit de koelkast en verdeel de vulling over de bodem. Dek af met huishoudfolie en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Serveer met rode bessen en een glas frisse prosecco.

Linda's tips

  • Voorbereiding kerst: maak de taart tot 2 dagen van te voren.
  • Tip van Jaymz: in de zomer past mango en perzik ook goed bij de witte chocolade cheesecake of aardbeien gemarineerd in Sambuca.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl