Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram ricotta
  • 1 liter biologische volle yoghurt
  • 8-12 amaretti koekjes
  • 1 eetlepel vers gehakte munt
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • 2 eetlepels geroosterde amandelschaafsel
  • optioneel: vanille suiker of honing

Zo maak je het

  • De hangop maak je een dag van te voren. Neem een schone theedoek, kaasdoek of hydrofiele luier. Maak de doek nat en plaats in een vergiet of zeef en plaats op een kom. Het vergiet of de zeef mag de kom niet raken. Voeg de ricotta en yoghurt toe. Roer door elkaar en dek af met huishoudfolie en zet minimaal een nacht in de koelkast. Wat overblijft in de doek is de hangop. Schep de hangop met een lepel of spatel uit de doek en bewaar in een bakje tot gebruik.
  • Proef de hangop, mocht je deze te zuur vinden dan kun je een zakje vanille suiker of honing aan toevoegen.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
  • Pak 4 tot 6 kleine glaasjes. Verkruimel 2 koekjes naar keuze over elk glaasje. Verdeel de hangop erover. Decoreer elk glaasje met granaatappel pitjes, munt en amandelschaafsel.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: maak de hangop de dag ervoor en doorloop geheel stap 1. Vlak voor het serveren maak je de glaasjes op.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl