Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 taart

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter + extra om in te vetten
  • 100 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram gezeefde bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zeezout bij voorkeur Maldon
  • 200 ml slagroom of spuitbus
  • 250 gram aardbeien
  • flinke hand blauwe bessen
  • extra nodig: taartvorm 20 cm en eventueel een spuitzak met vorm of gebruik een stevige diepvrieszak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Vet de taartvorm in met boter of een spray.
  • Snijd de roomboter in blokjes en breek de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Laat even afkoelen.
  • Klop de eieren met de suiker los. Roer de gezeefde bloem en bakpoeder toe aan de eieren. Roer het chocolademengsel en een snufje zeezout door het eimengsel.
  • Giet het beslag in de vorm en zet 40 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de chocoladetaart gaar is. Is de prikker droog, dan is de taart klaar.
  • Klop de slagroom stijf en vul een spuitzak met een stervormige spuitmond. Bedenk de bovenkant met kleine toefjes slagroom. Snijd de aardbeien doormidden en decoreer hiermee de chocoladetaart. De blauwe bessen strooi je er als laatste overheen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl