Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Makkelijke recepten, risotto
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • 400 gram risotto rijst arborio
  • 200 gram champignon mix voor risotto of kastanje champignons
  • 1200 ml hete champignon bouillon
  • 30 gram roomboter
  • 100 gram Parmezaanse kaas + extra voor het serveren
  • optioneel: tijm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui en bleekselderij fijn.
  • Verwarm een ovenbestendige pan met een scheutje olijfolie. Bak al roerend de ui en bleekselderij op middelhoog vuur in ongeveer 3-5 minuten zacht.
  • Voeg de champignon mix toe en bak 2 minuten mee. Roer nu de rijst door de groente. De rijst wordt nu zachtjes gebakken, blijf continue roeren totdat de rijst een beetje glazig wordt. Voeg alle bouillon toe en breng aan de kook.
  • Zet de pan met deksel 25 minuten in de oven.
  • Haal de pan uit de oven, voeg de roomboter en Parmezaanse kaas toe en roer dit goed door de risotto. Sluit af met de deksel en laat de champignon risotto 3 minuten tot rust komen.
  • Breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout en voeg aan tafel extra kaas toe.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl