3 - 4theelepelstruffel tapenadeUrbani uit supermarkt of Salsa Tartufa*
4pasteibakjes
extra nodig: huishoudfolie
Zo maak je het
Snijd de ui en knoflook fijn. Haal de blaadjes tijm van de takjes en snijd de kastanje champignons in plakjes. Verwarm een koekenpan en bak hierin in 5 minuten de ui en knoflook glazig. Voeg dan de tijm en kastanje champignons toe totdat de champignons bruin zijn.
Verwarm in een steelpannetje (1,5 liter) de roomboter. Roer met een houten pollepel de bloem erdoor tot een papje. Bak de bloem in twee minuten gaar. Voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg de gebakken groente, mosterd en peper en zout naar smaak toe en laat eventueel op laag vuur inkoken als de champignon ragout te dun is. Roer vlak voor het serveren naar smaak de truffel tapenade door de ragout.
Verwarm de pasteibakjes volgens de gebruiksaanwijzing. Vul de pasteibakjes rijkelijk met de ragout.
Linda's tips
Voorbereiding voor kerst: maak de champignon ragout geheel van te voren. Om te voorkomen dat er een vel op de ragout ontstaat, dek je de ragout direct af met huishoudfolie. Mocht je ragout over hebben, dan is dit ook lekker de volgende dag op brood.
*bewaar de truffel tapenade onder een laagje olijfolie in de koelkast.
Tip: je kunt de tapenade ook invriezen in een ijsklonthouder en elke keer een klontje ontdooien voor gebruik.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl