Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelgratin met courgette
Kenmerken
Porties
4
personen
Ingrediënten
1
eetlepel
olijfolie
1
courgette
2
lente uitjes
450
gram
voorgekookte aardappelschijfjes
30
gram
zongedroogde tomaatjes
1
teentje knoflook
2
eieren
250
gram
Griekse yoghurt 0% vet
1
theelepel
gedroogde rozemarijn
of bieslook, tijm, basilicum
75
gram
pittige geraspte kaas
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een ovenschaal en vet deze in met een beetje olijfolie.
Snijd de courgette in dunne plakjes en de lente uitjes in ringetjes.
Leg de aardappelschijfjes en courgette om en om in de schaal. Verdeel de lente ui erover.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en hak de knoflook fijn.
Klop de eieren met de Griekse yoghurt los en roer de tomaatjes, knoflook en kruiden erdoor. Giet het mengsel over de aardappelgratin.
Strooi de kaas erover. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven. Serveer er een gebakken visje bij.
Linda's tips
Tip: op aardappels.nl vind je nog meer inspiratie voor de makkelijke maaltijd.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl