Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 courgette
  • 2 lente uitjes
  • 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 30 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 250 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn of bieslook, tijm, basilicum
  • 75 gram pittige geraspte kaas

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Neem een ovenschaal en vet deze in met een beetje olijfolie.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes en de lente uitjes in ringetjes.
  • Leg de aardappelschijfjes en courgette om en om in de schaal. Verdeel de lente ui erover.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en hak de knoflook fijn.
  • Klop de eieren met de Griekse yoghurt los en roer de tomaatjes, knoflook en kruiden erdoor. Giet het mengsel over de aardappelgratin.
  • Strooi de kaas erover. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven. Serveer er een gebakken visje bij.

Linda's tips

  • Tip: op aardappels.nl vind je nog meer inspiratie voor de makkelijke maaltijd.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl