Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 2 kruidnagels
  • olijfolie
  • 1 kilo runderriblappen
  • 100 gram salami worst, geen vleeswaren
  • 100 ml rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 500 ml hete runderbouillon
  • 500 gram verse pappardelle of 320 gram gedroogde pappardelle of tagliatelle

Zo maak je het

  • Snijd eerst een stukje wortel van 1,5 cm af en steek de kruidnagels erin. Snijd vervolgens de wortel, bleekselderij en ui fijn. Verwarm een pan met dikke bodem met de olijfolie. Bak de groente zachtjes bruin in 5 min.
  • Snijd het rundvlees in blokjes en de salami fijn. Zet het vuur hoger, voeg het vlees toe aan de groente en bak het rundvlees in 3-5 minuten rondom bruin aan. Verwarm de wijn in een steelpannetje, voeg toe aan het vlees en laat verdampen.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de hete bouillon toe.
  • Zet de deksel op de pan en laat 3-4 uur zachtjes pruttelen. Verwijder het stukje wortel met kruidnagels. Het laatste half uurtje kun je de deksel volledig verwijderen om de saus te laten inkoken tot de gewenste dikte.
  • Kook de (verse) pasta en serveer met het Italiaanse stoofvlees.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl