Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Breng het vlees op smaak met zout, peper en de bloem.
Braad 1/3 van het vlees aan, haal uit de pan en herhaal 2x met de rest van het vlees. De hoeveelheid vlees is te volumineus om in 1 x aan te bakken. Het eindresultaat wordt het lekkerst als je deze methode opvolgt. Verwijder de laatst portie en roer de aanbaksels los.
Voeg de olie en sjalotten toe en bak 5 minuten.
Doe het vlees terug in de pan. Giet de hete bouillon en azijn erbij. Voeg het kaneelstokje, kruidnagels, laurierblaadje en gember toe. Het handigste is om de kruidnagels in het laurierblaadje te steken.
Sluit de braadpan af met een deksel en laat op zeer lage stand in 2 uur gaar worden.
Voeg de winterwortel en abrikozen toe en laat zonder deksel nog 20 minuten sudderen.
Breng op smaak met zout en peper. Verwijder het laurierblaadje met de kruidnagels en het kaneelstokje. Serveer met couscous of aardappelpuree.