Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 750 gram doorregen runderlappen (op kamertemperatuur)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel olie
  • 160 gram sjalotjes
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 laurierblaadje
  • kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 400-500 gram winterwortel geschild, in stukken
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • voor erbij 300 gram couscous of aardappelpuree

Zo maak je het

  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Breng het vlees op smaak met zout, peper en de bloem.
  • Braad 1/3 van het vlees aan, haal uit de pan en herhaal 2x met de rest van het vlees. De hoeveelheid vlees is te volumineus om in 1 x aan te bakken. Het eindresultaat wordt het lekkerst als je deze methode opvolgt. Verwijder de laatst portie en roer de aanbaksels los.
  • Voeg de olie en sjalotten toe en bak 5 minuten.
  • Doe het vlees terug in de pan. Giet de hete bouillon en azijn erbij. Voeg het kaneelstokje, kruidnagels, laurierblaadje en gember toe. Het handigste is om de kruidnagels in het laurierblaadje te steken.
  • Sluit de braadpan af met een deksel en laat op zeer lage stand in 2 uur gaar worden.
  • Voeg de winterwortel en abrikozen toe en laat zonder deksel nog 20 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper. Verwijder het laurierblaadje met de kruidnagels en het kaneelstokje. Serveer met couscous of aardappelpuree.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl