Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram witte chocolade
  • 1 eetlepel amandelschaafsels + extra voor over het ijs
  • 100 gram chocolade minstens 72% cacao
  • 1 eetlepel pistache nootjes
  • snufje chilipoeder
  • 4 vers gezette espresso's
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • optioneel: scheutje Tia Maria

Zo maak je het

  • Smelt de witte chocolade au-bain marie. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Laat de chocolade iets afkoelen. Neem een bakplaat met bakpapier. Gebruik een kleine lepel om rondjes chocolade op het bakpapier te maken. Tik met de lepel in het midden van de chocolade flik zodat alle chocolade eraf gaat. Strooi het schaafsel erover. Laat afkoelen op een koele plek (niet koelkast).
  • Smelt de andere chocolade au-bain marie. Hak de pistachenoten grof. Laat de chocolade iets afkoelen en breng op smaak met een snuf chilipoeder. Neem een bakplaat met bakpapier. Gebruik een kleine lepel om rondjes chocolade op het bakpapier te maken. Tik met de lepel in het midden van de chocolade flik zodat alle chocolade eraf gaat. Strooi de pistachenoten erover. Laat afkoelen op een koele plek (niet koelkast).
  • Zet 4 sterke espresso's en voeg de Tia Maria hieraan toe. Doe in elk glaasje een bolletje ijs. Schenk de koffie erover en decoreer met het amandelschaafsel. Serveer direct omdat anders het ijs teveel smelt.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: maak de chocolade flikken van te voren. De affogato, koffie met ijs maak je ter plekke.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl