1eetlepelamandelschaafsels + extra voor over het ijs
100gramchocolade minstens 72% cacao
1eetlepelpistache nootjes
snufjechilipoeder
4vers gezette espresso's
4bolletjes vanille-ijs
optioneel: scheutje Tia Maria
Zo maak je het
Smelt de witte chocolade au-bain marie. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Laat de chocolade iets afkoelen. Neem een bakplaat met bakpapier. Gebruik een kleine lepel om rondjes chocolade op het bakpapier te maken. Tik met de lepel in het midden van de chocolade flik zodat alle chocolade eraf gaat. Strooi het schaafsel erover. Laat afkoelen op een koele plek (niet koelkast).
Smelt de andere chocolade au-bain marie. Hak de pistachenoten grof. Laat de chocolade iets afkoelen en breng op smaak met een snuf chilipoeder. Neem een bakplaat met bakpapier. Gebruik een kleine lepel om rondjes chocolade op het bakpapier te maken. Tik met de lepel in het midden van de chocolade flik zodat alle chocolade eraf gaat. Strooi de pistachenoten erover. Laat afkoelen op een koele plek (niet koelkast).
Zet 4 sterke espresso's en voeg de Tia Maria hieraan toe. Doe in elk glaasje een bolletje ijs. Schenk de koffie erover en decoreer met het amandelschaafsel. Serveer direct omdat anders het ijs teveel smelt.
Linda's tips
Voorbereiding voor kerst: maak de chocolade flikken van te voren. De affogato, koffie met ijs maak je ter plekke.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl