Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade >72% cacao
  • 100 gram roomboter
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers geel > eiwit meringues
  • 50 gram kristal suiker
  • 25 gram spelt bloem
  • 6 eetlepels dulce de leche
  • maldon zout grof zeezout
  • optioneel: poedersuiker en rode besjes
  • extra nodig: 4 tot 6 ovenschaaltjes of muffin vormen

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smelt de chocolade en boter au-bain marie. Breng op smaak met snufje zeezout, dit lift de smaak van de chocolade op. Laat even afkoelen.
  • Klop de eieren met het suiker tot een romige massa. Schep de chocolade erdoor en dan de bloem.
  • Vet de ovenschaaltjes in en vul tot de helft met het beslag. Meng de dulce de leche met een flinke snuf maldon zout. Dit zijn van die zoutkristallen zoals in de Tony Chocolonely. Verdeel de salted caramel over de schaaltjes en dek af met het restant van het beslag.
  • Zet de schaaltjes 10 minuten in de oven, totdat de bovenkant gaar is. Snijd de lava cake aan de zijkant los met een warm mes en keer om op een bordje. Bestrooi eventueel met poedersuiker en serveer er rood fruit bij. Direct opeten anders stolt de lava.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: maak het chocolade dessert tot en met stap 3 en bewaar het beslag in de koelkast. Verwarm de oven voor en pak het dessert op vanaf stap 4.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl