Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang lunch
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 porties

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witlof
  • 1 winterpeen of zakje wortel julienne
  • 150 gram gerookte kip
  • 1 appel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • optioneel: verse platte peterselie

Dressing bij de salade

  • 2 eetlepels kwark
  • 2 flinke theelepels mayonaise (bv. Licht & Romig van Calvé)
  • kerrie naar smaak

Optioneel

  • olijfolie

Zo maak je het

  • Snijd de onderkant van de witlof en snijd de stronk doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de witlof vervolgens in stukjes. Schil de winterpeen en rasp of snijd de peen in stukjes. Snijd de kip en appel in stukjes.
  • Maak de saladedressing met de kwark, mayonaise en kerrie. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe. De goede vetten zorgen ervoor dat vet oplosbare vitamines (bv vitamine K uit de wortel) beter opgenomen worden door het lichaam. Doe de dressing in twee kleine potjes.
  • Neem nu twee lekvrije bakken om de ingrediënten te verdelen.
  • Leg de gesneden witlof aan één zijde, vervolgens de wortel, daarna de appel en eindig met de kip. Strooi de rozijnen en eventueel kruiden erover. Zet de saladedressing bakjes erbij.
  • Sluit de bakken af en zet de witlof salade met appel in de koelkast. Je kunt de voorbereide lunch twee dagen bewaren in de koelkast. Hussel de ingrediënten en dressing pas bij de lunch door elkaar.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl